Pasi Valtonen

Käytännönläheinen ote juridiikan, liiketoiminnan ja teknologian risteyskohdassa

Competum on erikoistunut palvelemaan IT- ja teknologia-alan yrityksiä sopimuksissa, teknologian suojaamisessa ja muissa lakiasioissa.

Competum ja sen lakimies Pasi Valtonen on liikejuridiikan ja immateriaalioikeuksien kokenut ammattilainen. Liiketoiminnan tarpeita ja toimintamalleja ymmärtävä toimintatapa pohjautuu pitkään kokemukseen johtavista kansainvälisistä yrityksistä start-up:eihin kotimaisilla ja kansainvälisillä forumeilla.

Pasi Valtonen, varatuomari ja kauppatieteiden maisteri

Vuodesta 2012 lähtien Competumin perustaja Pasi Valtonen on avustanut erityisesti ohjelmisto- ja IT-palvelutaloja sekä muita teknologia-yrityksiä näiden sopimus-, IPR- , ja muissa lakiasioissa.

Ennen Competumia Valtonen työskenteli ICL Data:ssa (Fujitsu Services), Oraclessa ja Tiedossa 1996 – 2012. Lakimiestehtävien lisäksi hän on perustanut immateriaalioikeuksien (IPR) sekä avoimen lähdekoodin (Open Source) tukifunktiot Tieto-konserniin ja vastannut vuosia näistä operaatioista yli 30 maahan. ICL:ssa ja Oraclessa hän hoiti myös liiketoimintatapoja ja perusti Oracleen sopimushallinnon.

Nuorena juristina Valtonen auskultoi käräjäoikeudessa  varatuomariksi ja työskenteli myös lääkelaitoksessa sekä sosiaali- ja terveysministeriössä.

Koulutukseltaan Valtonen on varatuomari ja kauppatieteiden maisteri. Vuodesta 2013 lähtien Valtonen on ollut myös luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja.

LinkedIn

Esiintymiset

Valtonen on ollut puhujana lukuisissa konferensseissa kotimaassa ja ulkomailla, mm aiheista:

Luottamustoimia ja kutsujäsenyyksiä

Julkaistuja artikkeleita: