Sopimus Kertoo Kaupasta ja Suojaa Liiketoimintaa

Sopimuksen ensisijainen tehtävä on kertoa kuka on myynyt mitä kenelle ja mihin hintaan. Siltä varalta että tämä voi onnistua tai epäonnistua, sopimuksissa on usein joukko ehtoja, joiden määrässä ja sisällössä vain kekseliäisyys ja kokemus on rajana. Onnistumisen varalta sopimuksessa on esimerkiksi maksuehtoja, epäonnistumisen varalta vastuuehtoja.

IT- ja Ohjelmisto-alan sopimuksissa jo onnistuneen kaupan kuvaaminen on monesti haaste, eikä yleensä ainakaan lyhyt tai yksinkertainen tehtävä. Tämä on kuitenkin edellytys sille, että tiedetään milloin toimitus onnistuu tai epäonnistuu ja millaisin ehdoin erilaisiin skenaarioihin on syytä varautua.  Sopimus suojaa liiketoimintaa, jos se huomioi todennäköisimmät ja merkittävimmät epäonnistumisen mahdollisuudet juuri kyseisessä sopimuksessa osapuolen näkökulmasta mielekkäillä ja kohtuullisilla ehdoilla.

Competumin pitkä ja monipuolinen kokemus IT- ja ohjelmistoalan sopimuksista auttaa neuvottelemaan ja laatimaan sopivia liiketoimintaa suojaavia sopimuksia alan erityispiirteet huomioiden. Competum on erikoistunut Tietotekniikka-alan ohjelmistotalojen ja palveluyritysten sopimusjuridiikkaan, oli sitten kyse lisenssi-, projekti-, pilvi-, palvelu-, puite-, jakelu-, tai muusta sopimuksesta. Lista sopimustyypeistä joissa Competum voi auttaa, on pitkä.

Sopimusoikeus

Ohjelmiston Oikeuksien Suojaaminen

Ohjelmistot ja niiden oikeudet näyttelevät keskeistä osaa IT- ja ohjelmistosopimuksissa. Sopimukseen liittyvä ohjelmisto voi olla toimittajan tai päämiehen, asiakkaan tai kolmannen, puolivalmis tai kokonaan kehittämistä odottava, pilvessä tai paikan päällä, suljettu tai avoin lähdekoodi, tai kaikkea edellä mainittua.

Ohjelmistojen oikeuksien sopimisessa usein toistuvia kysymyksiä ovat sekä se, kuka omistaa ohjelmiston oikeudet, että myöskin se millaisia käyttöoikeuksia ja muita oikeuksia eri osapuolilla on ohjelmistoon. Varsinkin ohjelmistotaloille ohjelmistojen oikeudet ja käyttöoikeuksien hinnoittelu ovat elinehtoja.

Competumin kokemuksella ohjelmistojen oikeuksista sopiminen pohjautuu lukuisten vastaavien tapausten ratkaisuihin sekä maailman muuttuessa aina tarvittaessa uusien ratkaisujen luovaan kehittämiseen.

Immateriaalioikeus

Yhtiön Hallinto

Competumista löytyy apua myös  yhtiön hallintoon ja omistamiseen liittyvien lakiasioiden hoitoon. Näitä ovat mm. yhtiökokoukset, hallituskokoukset, osakeannit, osakassopimukset ja liiketoimintakaupat sekä muut omistusjärjestelyt.

Yhtiöoikeus